Een virtueel assistent (VA) inhuren… heb ik dat wel nodig? Samen met jou hebben heel veel ondernemers dezelfde gedachte. In mijn vorige blog kon je al lezen wat de voordelen zijn als je een VA inhuurt en wat het je oplevert. Maar welke taken besteed je eigenlijk uit aan een VA? 


Behoud je eigen passie

Natuurlijk ga je niet de taken uitbesteden die jou gelukkig maken en waar jij energie uithaalt. Je besteedt taken uit waar je moeite mee hebt, waar je geen tijd voor hebt. Hierdoor krijg je zelf de ruimte om nog meer te groeien en je talenten en krachten te ontwikkelen. Afhankelijk van de VA zijn de taken die ik voor je kan doen onder te verdelen in de volgende:

 

Administratief werk 

Zoals veel andere VA’s regel ik ook administratieve taken voor andere ondernemers. Dit kunnen vervelende klussen zijn die je uitstelt. Met het inhuren van een virtueel assistent hoef je niets meer uit te stellen. Deze taken worden voor je gedaan. Ik help je bijvoorbeeld bij:  

  • Facturen (bijvoorbeeld in Moneybird). Zo stuur ik de facturen naar je klanten en hoef je daar zelf niet onnodig tijd aan te besteden.
  • Debiteurenbeheer. Ik zorg ervoor dat klanten voldoen aan hun betalingsverplichting.
  • Redigeren van teksten. Wil je je tekst na laten kijken? Geen probleem, dat doe ik voor je.
  • Online research. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Ik help je met het onderzoek.
  • Verwerken van ontvangen feedback van klanten. Je hoeft zelf de feedback niet te verwerken, dat doe ik voor je, zodat het gelijk op je website kan.
  • Offertes opstellen. Je klanten willen weten waar ze aan toe zijn en willen een offerte zien. Ik stel hem voor je op.
  • Inrichten van je CRM systeem, zodat je nooit meer contactgegevens kwijt bent of eventuele leads.
  • Aanpassingen verwerken op je website (WordPress). Wil je de lay-out anders, moeten er nieuwe foto’s komen of wil je een tekst aanpassen? Ik help je hier graag bij.
  • Document Ontwikkeling en beheer.

 Office management 

Door taken op te pakken verlopen werkzaamheden soepeler. Zo kun je denken aan:   

  • Persoonlijke sparringpartner. Wil je met iemand iets overleggen of sparren over een onderwerp? Door samen te sparren, krijg je betere inzichten en kun je groeien.
  • Aanbrengen van overall structuur in je business. Structuur is de key tot goed functioneren. Structuur helpt je om taken af te werken. Ik weet er alles van.
  • E-mail- en agendabeheer. Ik help je om meer structuur aan te brengen, zodat we er efficiënt gebruik van kunnen maken.
  • Opzetten en optimaliseren van processen en bijbehorende procedures.
  • Automatiseren van die processen (waar nodig).
  • Klantcontact. Niets is fijner als je klanten te woord worden gestaan door iemand met een servicegerichte instelling. Ik help je graag om je klanten klantvriendelijk en servicegericht te woord te staan. 

Organiseren 

Eigenlijk is een virtual assistant een soort verlengstuk van een organisatie. Als een virtual assistant haar/zijn werk goed doet, dan kan daar op gebouwd worden. Een VA met organisatie skills kan de volgende taken voor je regelen:

  • Project Management. Ik start, manage en rond de projecten af. Natuurlijk gaat dit in overleg met jou.
  • Organiseren van meetings, workshops en events. Staat er een meeting, workshop of event op het programma? Laat het organiseren maar aan mij over. 
  • Organiseren van reizen, zowel zakelijk als privé. Het komt natuurlijk voor dat je moet reizen voor je werk. Het boeken van een ticket of hotel kan best wat tijd in beslag nemen. Dit hoef je niet zelf te doen als je een VA inhuurt. Ik neem dit uit handen, zodat jij je kunt focussen op hetgeen waar je energie van krijgt. Ook voor privéreizen kun je op mij rekenen.
  • Organiseren en opzetten van cursussen. Hoe fijn is het als jij je focust op jouw taken en ik op de mijne? Zoals het organiseren en opzetten van cursussen. 

Online Marketing  

Als laatst kun je bij mij terecht voor online marketing. Tegenwoordig is de online wereld niet meer weg te denken en moet je daarmee om zien te gaan. Heb je daar moeite mee en/of kun je wel wat hulp gebruiken? Deze taken kun je aan mij uitbesteden: 

  • Opzetten van e-mailcampagnes (bijvoorbeeld in Mailblue). E-mailcampagnes horen er bij als ondernemer; zeker als je je nieuwsbrieven wilt verspreiden en een nieuw product/dienst wil lanceren. Ik maak echter de inhoud niet, maar plaats het online. Vanaf nu hoef je daar niet meer onnodig je tijd aan te besteden. 
  • Blogs plaatsen op je website (WordPress). Ik kijk niet alleen je teksten na, ik kan ze ook voor je op je website (WordPress) zetten.
  • Opzetten van automations.
  • Adviseren en implementeren van online tools. 

Je kunt me ook altijd vrijblijvend vragen om te helpen met iets wat hierboven niet beschreven staat. Om jou als ondernemer goed te kunnen ondersteunen heb ik ervaring met diverse programma’s en online tools. 

Samen kijken we naar wat het best bij je past.