Je ziet het misschien steeds vaker voorbij komen: de term VA. Maar wat is een VA eigenlijk en hoe kan ik jou helpen?


Wat is en doet een virtueel assistent eigenlijk?

VA staat voor Virtueel Assistent. Ik werk volledig online en assisteer de ondernemer op afstand; dit werk kan ik namelijk doen vanaf mijn eigen werkplek. Zo zorg ik ervoor dat jij kunt doen waar je goed in bent. Ik kan allerlei dingen uit handen nemen, zodat jij je kunt richten op jouw eigen zaken en diensten. Hierdoor krijg je meer ruimte om te doen waar je blij van wordt. Als VA kan ik jou helpen bij:

  •     Administratie
  •     Office Management
  •     Online Marketing
  •     Organiseren

Het doel van een VA is om jou zoveel mogelijk te ontzorgen, zodat je niet meer bezig bent met taken waar je eigenlijk geen tijd of zin in hebt. Ben je benieuwd naar hoe ik jou kan helpen? Lees het hier

 

De vijf voordelen van een VA

 

1. Focus op je core business 

Door het inhuren van een VA, ben je minder kwijt aan taken zoals e-mail- en agendabeheer, administratie en plannen etc. Je kunt je echt focussen op je business. Je werkt aan je bedrijf, niet in je bedrijf. Hierdoor zul je gaan groeien. Je kunt de juiste aandacht geven aan de zaken waar jij energie van krijgt, die dicht bij je hart liggen. De werkdruk neemt af en je hebt meer energie voor je business.


2. Planning

Zoals ik al in mijn eerste blog schreef is planning belangrijk. Hoe meer klanten je als ondernemer krijgt, hoe drukker het wordt. Het is dan soms nog lastig om een goede planning te hebben. Hoe drukker het wordt, hoe moeilijker het ook wordt om alleen al die taken te doen. Soms gaat dit ten koste van je bedrijf en dat zou zonde zijn. Als je bepaalde taken uitbesteedt aan een VA, dan zal je planning weer wat overzichtelijker worden.

  

3. Laat je bedrijf groeien 

Een Virtueel Assistent is er om jou te ontzorgen, te ondersteunen en te assisteren. Dus als je samenwerkt met een VA, dan wil hij/zij het allerbeste voor jouw bedrijf. Een VA is iemand die ideeën initieert en inzichten geeft en die met je meedenkt over wat jouw bedrijf nodig heeft. Een virtueel assistent assisteert jou om jouw bedrijf te laten groeien, zodat jij je alleen nog maar hoeft te focussen op je bedrijf zelf en niet de randzaken eromheen.

  

4. Flexibiliteit en creativiteit

 Een VA is flexibel inzetbaar. We maken afspraken voor hoeveel uur je mij per week/maand inhuurt. Dit maakt het samenwerken heel flexibel. Daarnaast zorgt een VA ervoor dat alles loopt en kan een VA jouw sparringpartner zijn voor als je even een klankbord nodig hebt. Door deze extra hulp, ben je dus ook productiever en ontstaat er meer ruimte voor creativiteit.

 

5. Locatie onafhankelijk

Een virtueel assistent werkt volledig online en op afstand. Zo is een bureau op kantoor niet nodig en kan een VA vanaf een onafhankelijke locatie aan jouw taken werken. Alles gebeurt online.

 

Ben je nou benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op.