De meeste ondernemers regelen alles rondom hun bedrijf zelf. Van managen van projecten tot het regelen van afspraken, van berichten op social media tot aan de boekhouding. Niet omdat ze het per se leuk vinden om al deze zaken te regelen, maar het hoort ook bij het ondernemerschap. Op deze manier ben je meer tijd kwijt aan “in” je bedrijf werken in plaats van “aan” je bedrijf. De to-do lijstjes worden langer, je stelt je opdrachten uit en je werkt van taak naar taak. Hoe houd je alle ballen nog in de lucht? Misschien is dit het moment dat je samen wilt gaan werken met een virtueel assistent, iemand die jou een paar uur per week ondersteunt door taken over te nemen, iemand met wie je kan sparren over de bedrijfsvoering. Wat zijn eigenlijk de voordelen van een samenwerking met een virtual assistant?

 

De 5 voordelen van een samenwerking met een VA

 

Planning en tijd

 Als je taken uit handen geeft, krijg je ineens meer tijd. Je houdt dus meer ruimte over in je agenda. Je “koopt” als het ware tijd, want taken uitbesteden aan een VA levert je tijd op. Deze tijd kun je weer gebruiken om te werken aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf. Daarnaast werk je ook efficiënter aan je planning. Sommige taken kosten jou veel tijd, terwijl je virtual assistant dezelfde klus in no time geregeld heeft. Zonde om daar je handen aan vuil te maken, toch? Het gaan ten koste van je bedrijf, dus uitbesteding zorgt voor een overzichtelijke planning, een haalbare to-do lijst en meer tijd.

Ruimte voor rust en ontspanning

Taken uitbesteden aan een VA zorgt voor rust en ontspanning. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Door moeilijke of minder leuke klussen uit handen te geven, ontstaat er letterlijk ruimte. Ruimte in je hoofd, ruimte op je scherm, ruimte in je agenda en wellicht zelfs ruimte op je bureau. Hierdoor heb jij weer de gelegenheid om je op je creativiteit te concentreren en te focussen op je groei.

Passie en energie

 Hoe fijn zou het zijn dat je alleen nog maar zou doen waar je hart ligt? De taken doen waar je een passie voor hebt? Dat kan! Door je taken uit handen te geven aan een virtual assistant, hoef jij alleen nog maar oog te hebben voor de taken waar je energie van krijgt. Je besteedt tijd aan alles waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Dat gaat je zeker een energieboost geven.

Laat je bedrijf groeien

Wil jij je bedrijf laten groeien? Een VA is er om jou te ondersteunen, te assisteren en te ontzorgen. Jij wilt wat het beste is voor jouw bedrijf en een virtueel assistent kan jou daarbij helpen. Soms zie je zelf niet meer waar verbetering mogelijk is of denk je hier alleen over na. Je VA kan jouw sparringpartner zijn. Samen sparren over je onderneming geeft nieuwe inzichten en biedt jou ook kansen en mogelijkheden om groter te worden. Focus op je bedrijf en niet op alle zaken daaromheen.

Money money money

Mindset is everything. Dit geldt ook als je het over geld hebt. Het kan een grote stap zijn om je taken uit te besteden, maar een samenwerking met een VA kan je ook geld opleveren. Jij besteedt namelijk niet meer al je uren aan het inplannen van afspraken, je besteedt minder aandacht en tijd aan je social media berichten en je verveelt je niet meer door al je facturen te bekijken voor de boekhouding. Je kunt weer echt doen wat je wilt. Het uitbesteding van sommige taken levert je juist geld op.

 

Wil jij deze voordelen ook? Door een samenwerking aan te gaan met een virtual assistant, kunnen deze voordelen ook voor jou spelen. Virtual Impact is er om jou te assisteren, te ondersteunen, te ontzorgen en om mee te sparren. Realiseer meer groei voor jouw bedrijf door taken uit handen te geven. Ben je nieuwsgierig hoe Virtual Impact dit voor jou kan realiseren? Bekijk hier het aanbod.