“Plan je uitstelgedrag. Kun je lekker doen waar je zin in hebt.”  – Omdenken.

Social media posts inplannen of spontaan content verzinnen? Social media posts inplannen heeft zeker voordelen. Je bespaart tijd, je werkt vooruit en daarnaast plan je je content in op de tijd dat jouw volgers online zijn. Ideaal! Daarnaast blijf je op die manier op een vast moment posten. Maar welke planning tools gebruik je nou eigenlijk? In deze blog lees je 5 verschillende tools, zodat je zelf – na het lezen van deze blog – een keus kan maken welke bij jou past. 

1. Later

Later is handig als je voornamelijk op Instagram zit. Het ideale aan Later is dat je een makkelijke applicatie op je telefoon kunt installeren. Het is erg simpel. Je maakt een account aan, koppelt je Instagram (het is overigens ook te gebruiken voor Facebook, Twitter en Pinterest) en met het uploaden van foto’s, zie je gelijk je preview. Fijn om je feed te kunnen zien, voordat je iets plaatst. 

Kosten: Gratis voor 1 gebruiker en maximaal 30 berichten per maand. Daarna zijn de kosten vanaf 9 dollar per maand.

 

2. Facebook Creator Studio

Facebook Creator Studio heeft de optie om gratis berichten in te plannen voor Facebook en Instagram. Je koppelt je Instagram account aan de Creator Studio. Het voordeel is ook hier dat je een overzicht te zien krijgt van je feed (in de inhoudsbibliotheek). Je kunt posts makkelijk terugvinden via de zoekfunctie met filter. Zo plan je niet alleen posts in met de Creator Studio, maar ook je IGTV-video’s. Naast inplannen, is er een mogelijkheid om de statistieken te bekijken. De statistieken geven je een weergave van de afgelopen 8 dagen.

Kosten: Gratis. 

 

3. Hootsuite

Hootsuite is erg handig als je meerdere accounts beheert, je ziet ze namelijk allemaal in één overzicht. Je plant hier je berichten in voor Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest en LinkedIn. Je hoeft dus niet meer te switchen tussen de verschillende kanalen. Bij Hootsuite publiceer je de berichten op vooraf ingestelde tijden. Hootsuite geeft je een preview van de berichten die nog in de wacht staan. 

Kosten: Gratis, maar dan kun je maximaal 3 accounts beheren en 30 berichten per maand delen. Wil je bijvoorbeeld meer accounts toevoegen, dan betaal je voor de goedkoopste versie 25 euro per maand. 

 

4. Planoly

Planoly lijkt een beetje op Later. Je kunt je feed ook van tevoren zien. Het voordeel hiervan is dat je ziet of de foto bij de rest van je feed past. Door matchende kleuren en foto’s komt je profiel professioneler over en het ziet er ook nog eens mooi uit. Bovendien kun je met Planoly niet alleen je posts inplannen, maar ook je stories. Planoly kun je gebruiken op je telefoon en op je computer. Naast het inplannen van posts en stories, kun je ook hashtag lijsten maken in Planoly. Ideaal om daarmee je lijsten af te wisselen. In Planoly kun je je statistieken zien en reageren op reacties (kan via Instagram zelf, maar ook via Planoly op de computer). 

Kosten: Gratis tot een paar uploads per maand en 1 gebruiker. Daarna betaal je minimaal 7 dollar per maand, maar kun je ook meerdere accounts gebruiken.

5. Tailwind

De laatste in dit rijtje is Tailwind. Tailwind gebruik je voornamelijk voor Pinterest en Instagram. Met Tailwind kun je een schema maken, waarbij je 10 of zelfs 25 pins per dag plaatst. Ook is Tailwind zelf een slimme tool, want hij weet heel goed op welke tijden je het best kunt pinnen en geeft je ook suggesties. Je kunt hierbij dagen, weken, zelfs maanden vooruit werken.  

Kosten: Je kunt het gratis proberen. Bij Instagram mag je 31 posts gratis plaatsen en bij Pinterest 101 Pins. Daarna moet je betalen per account. Dus als je het wilt gebruiken voor Pinterest én Instagram, dan betaal je twee keer. Dit bedrag is vanaf 10 dollar per maand.

Wat denk je na het lezen van deze blog? Content inplannen of spontaan? Welke tool past het best bij jouw bedrijf? Laat je me weten welke planning tool jij gaat gebruiken?